Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca ishte në Portin e Peshkimit në Shëngjin, ku takoj peshkataret dhe përpunuesit e peshkut, disa prej të cileve përfitues nga masat e skemes kombëtare të mbështetjes për rinovimin e anijeve të peshkimit.Veç rinovimit të anijeve, pëshkataret kanë përfituar 200 milion lekë, mbështetje për naften tha Krifca.

Për rinovimin e anijeve të peshkimit, peshkataret u rimbursuan nga shteti në masen 50% të totalit të investimit, ndërsa në total janë investuar 260 anije peshkimi. Ndërkohë rritja e numrit të turisteve ka shtuar kërkesat për produktet e peshkut.

Artikulli paraprakMITSOTAKIS DARKË INFORMALE NË ATHINË, REAGON RAMA
Artikulli tjetërKUNE-VAINI NË VËMENDJEN E TURISTËVE