Projekti Jica (Xhajka), vijon zbatimin ne territorin e njesise administrative te Bushatit ne Bashkine Vau Dejes.

Por perfaqesus te ketij projekti kane prezantuar disa prej arritjeve qe jane kryer ne kete njesi administrative ku fokus eshte vendosur tek ndergjegjesimi i komunitetit. Nga ana tjeter, N/Kryetari i Bashkise Vau Dejes, Admir Hasmegaj eshte shprehur se ne krahasim me njesite e tjera administrative, njesia e Bushatit dallon qarte ndryshimet fale ketij projekti kryesisht ne mbetjet bujqesore. Projekti Jica financohet nga qeveria japoneze dhe eshte prezent ne Shqiper ne tre Bashki, ne Bashkine Tirane, Lezhe dhe Vau Dejes .