Ashtu si edhe ne Gurin e Zi, tashme edhe ne Berdice, mjetet e Bashkise se Shkodres jane ne terren per pastrimin e mbetjeve urbane. Administratori i Berdices i shoqeruar nga kryetarja e Bashkise, ka bere publike disa prej zonave me problematike ne kete zone.

Nga ana e saj, Kryetarja e Bashkisë se Shkodres, Voltana Ademi, është shprehur se kjo eshte nje nderhyrje emergjente qe bën bashkia me fondet e saj per pastrimin e zonave me problematike.Por zonja Ademi ka edhe një mesazh për të gjithë qytetarët.Një mesazh kuptimplotë që na vë në përgjegjësi të gjitheve, sepse mjedsi është pasuri e të gjithëve ne dhe të gjithë duhet ta mbrojmë.