Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, informon se në total numri i rasteve aktive është 33,538.

Numri i përgjithshëm i të shëruarve është 174.996, ndërkaq nga fillimi i pandemisë nga coronavirusi kanë vdekur 3.027 persona.

Në 24 orët e fundit janë dhënë 2.563 doza të vaksinës kundër COVID-19. Prej fillimit të vaksinimit në të gjitha qytetet e Kosovës janë dhënë 1.783.672 doza të vaksinës.

Deri më sot 806.8268 qytetarë janë vaksinuar me dozën e dytë. Deri më sot janë dhënë 82.751 doza përforcuese dhe doza të treta të vaksinës kundër COVID-19