Aksioni I vullnetarëve dhe Ministrisë së Mjedisit, nuk eshte ndalur vetem ne Tarabosh nga Bashkia e Shkodrës. Punonjës të Bashkisë Shkodër, kanë mbjellur fidanë në këtë zonë të Shkodrës,për të cilën kryetarja e Bashkisë Shkodër u shpreh se eshte ne qender te vemendjes per rivitalizimin e zonës si pjese e rekreacionit për banoret e Shkodrës.

Nga ana tjetër ajo u shpreh se Bashkia Shkodër ka te tjera projekte per shtimin e siperfaqeve te pyllezuara ne Bashkine e Shkodrës.Janë rreth 100 fidane te cilet I jane shtuar tashme zones se Shirokes, nderkohe qe plani I Bashkise Shkoder pritet te zgjerohet edhe ne tjera zona te qytetit te Shkodrës