Drejtoria e Sherbimit pyjor ne Malesine e Madhe ka hartuar te gjitha projektet per mbjelljen e fidaneve te rinj ne pyjet e ketij rrethi.

Nje fakt i tille eshte konfiruar nga drejtori i sherbimit pyjor Pjerin Spathari i cili eshte shprehur se tashme jane te gateshme 6 projekte te cilat presin vetem financimin. Nje problematike e tille eshte ngritur nga mediat disa jave me pare ne lidhje me proces teper te rendesishem per rivitalizimin e pyjeve dhe kullotave, aq me teper tashme edhe me moratoriumin e pyjeve pritet qe nje proces i tille te sjelle edhe nje situate ndryshe ne pyjet dhe kullotat e malesise se madhe.