Keshilli bashkiak i Shkodres ne mbledhjen e tij te rradhes, pervec diskutimit te pikave te rendit te dites ka diskuruar per situaten e permbytjeve ne Shkoder.

Keshilltaret e djathte kane kerkuar riperseritje e peticionit ndaj qeverise per shpalljen e gjendjes se emergjences, me qellim qe te mbrohet jeta e qytetareve.

Sipas nenkryetarit te bashkise Shkoder Arben Gjuraj ,situate eshte e rende, ka rreth 4700 ha toke ne uje, 62 banesa te permbytura dhe rreth 500 banesa te rrethuara nga uji.

Gjuraj ka theksuar se ka disa akte me problem ne levizje, mosfunksionim te ujesjellesave dhe demtime argjinaturash.Eshte hera e pare qe nje njesi e qeverisjes vendore perballet e vetme me te gjithe problematiken,dhe Bashkia Shkoder nuk ka mbetetje nga qeverisja vendore.

Situata te tilla nuk jane te paparashikueshme ,por ka munguar mbeshtetja per pushtetin vendor.Keshilltaret kane theksuar se nuk duhet te kete ngjyrime poltike,por te gjithe te mbeshtesim te permbyturit.

Keshilltaret kane theksuar se nuk duhet te kete ngjyrime poltike,por te gjithe te mbeshtesim te permbyturit.Keshilltaret e majte kane theksuar se situate eshte drame jetike dhe nuk duhet te hidhet faji tek te tjeret ,

por te gjithe te bashkepunojne per ti ndihmuar keta njerez.Gjendja e emergjences nuk e pengon pushtetin vendor me bashkepunu me ate qendror dhe jot e perdoret situta politikisht, e te behen deklarata poltike.