Prefekti Çesk Millja mbledh shtabin e emergjencave.I pranishem dhe Drejtori i Përgjithshëm i Emergjencave Civile Shemsi Premci.

Te pranishem dhe drejtuesit e larte vendore ,Voltana Ademi dhe Greta Bardeli.
Diskutohet për situatën e permbytjeve.

Pëllumb Dani informon mbi situatën:Kemi2075 ha tokë bujqësore në territorin e bashkisë e përmbytur.

Prefekti Millja : Ka rritje të sipërfaqes së tokave të permbytura
E rëndësishme sipas tij është se nuk kemi banesa të përmbytura
Prefekti kërkon rritje përgjegjësie emergjencave.

Deputeti i PD Romeu Gurakuqi eshte perballur me me Shemsi Prencin.
Gurakuqi:”Kjo eshte nje qeveri antishqiptare.Situate katastrofike , shpallni gjendjen e jashtezakonshme pasi plotesohen te gjitha kushtet per shpalljen e saj.
Deklaratat e Gjiknurit te papergjegjshme do ta denoncoj”.

Drejtori i Emergjencave Civile Shemsi Premçi deputetëve: zhvishuni nga emocionet
Ju garantoj se po behet nje pune e mire për menaxhimin e kaskades.

E vleresoj shqetesimin e deputetit.Une vij nga komisioni i hidrocentraleve.Eshte bere nje menaxhim perfekt i shkarkimeve graduale.

Premçi: kompania që po kryen punimet në rrugen e Velipojës të mos hedh inertet në kanalet kulluese se kërcënon tokat.

Do bejme demshperblim ashtu sic ndodhi ne Fier edhe pa u shpallur gjendja e emergjences. Investimi ne rrugen e velipojes le per te deshiruar ka mbetje kudo
terheq vemendjen fondit te zhvillimit te rajoneve

Prenci:Qe neser ne Obot dhe do konstatojme ulje te ujit me 30 CM.