Medreseja e Shkodres, Shoqata Instanbul dhe me prezsencen e drejtuesve te bashkise se Burses dhe autoriteteve ne Shkoder, eshte organizuar ne Shkoder, mbremja tradicionale e Ashures ne Shkoder. Te pranisahem ne kete aktivitet tashme te kthyer ne nje tradite kane qene drejtues te institucioneve ne Shkoder, si dhe perfaqesues te myftinise se Shkodres.

Nga ana e tij, perfaqesuesi i bashkise se Burses, qe ishte prezent ne Shkoder vleresoi bashkëpunimin e ngushte mes dy vendeve Shqiperise dhe Turqise. Nga ana e saj edhe deputetja e Shkodres, Irma Kopliku, vleresoi bashkepunimin mes dy vendeve. Shoqata instanbul eshte prezente ne Shkoder, prej disa vitesh, duke u bere pjese e shume aktiviteteve te poerbashketa me shume institucione ne Shkoder, duke percjelle nje mesahz bashkepunimi dhe duke qene pjese e pandare e jetes se qytetit te Shkodres dhe me gjere