Është përmbyllur edicioni I dytë I festivalit I cili I dedikohej kinematografisë “Indipendent Idromeno Film Festival”. Për pjesëmarrësit e këtij festivali në përmbyllje të tij është zhvilluar edhe ceremonia e dhënies së çmimeve. I gjithë orgznizimi oërmbyllës është zhvilluar te kinema “Millenium” në Shkodër

Edicioni i dytë “Idromeno Independent Film Festival” u zhvillua në datat 6-12 maj. Arkivi Qëndror Shtetëror i Filmit këtë vit vazhdon bashkëpunimin me “Idromeno Independent Film Festival” për edicionin e dytë të këtij festivali të ri, por shumë interesant dhe kreativ.

Juria e festivalit ishte e përbërë nga Iden Temali, Fabio Seferi, Egla Xhemali dhe Francesco Leprino të cilët përzgjodhën edhe emrat fitues sipas kategorive .