Mbyllja e sezonit turistik eshte shoqëruar me trafik te rënduar ne rrugen e Kombit, ku vargu i automjeteve shkonte deri në 2 km. Fluksi fillonte nga Superstrada Balldre-Laç si dhe rrugët që kanë lidhje me plazhet e Shëngjinit dhe Tales në Lezhë, të cilat për disa orë u bllokuan plotësisht një natë më parë.

Edhe ne Kukes oret e vona te mbremjes jane shoqeruar me nje fluks mjaft te larte te automjeteve që kane pershkruar Rrugen e Kombit,pas mbylljes se pushimeve verore nga shqipetaret e Kosoves. Forca te shumta policore u vendosen në nyjet me problematike per te beret e mundur qarkullimin normal te automjeteve Sipas shifrave zyrtare, 250 mijë automjete kane levizur në rrugën Morin-Kalimash gjatë këtij sezoni veror.