Rojet bregdetare greke kanë asistuar në shpëtimin e 225 refugjatëve në 5 incidente të ndryshme në ishujt në lindje të Egjeut përgjatë 24 orëve të fundit.

Sipas selisë së Autoritetit Portual, këto incidente kanë ndodhur në zonat detare të ishujve Samothrace, Lesvos dhe Kos.

Ndërkohë, 210 emigrantë të tjerë kanë zbarkuar në 24 orët e fundit me anije në Lesvos, Chios, Samos, Ikaria dhe Crete.