Një histori interesante vjen nga Gjermania.

Kohët e fundit, një i moshuar që punoi gjithë jetën si një shofer taksie vdiq duke lënë pas një “sekret”.

Kur të afërmit hynë në garazh, ata u tronditën duke parë një Mercedes 300 D seri Ë123 akull të ri me vetëm 82 km të përshkruara.

Çfarë kishte ndodhur dhe pse gjendej aty ajo makinë e sapodalë nga fabrika, sigurisht kur ishte prodhuar, në vitin 1984?

Të afërmit e të ndjerit arritën të njihen në mungesë të tij me “hallin” që atë e kishte zënë ato vite.

Mercedes Ë123 dhe ai ishte shumë i shqetësuar për të ardhmen e tyre kur kompania nga Shtutgarti në vitin 1984 njoftoi një brez të ri të makinave mbi klasën e mesme.

Pas po atë vit ishte njoftuar prodhimi i modelit të ri Ë124, i ndjeri kishte vendosur ta ruante e mbante rezërve 123-in e tij të dashur, i konsideruar si më i shituri në histori. Dhe kështu, ai mbeti i paprekur për 34 vjet.