Kancelarja gjermane, Angela Merkel bëri sot thirrje për dialog me talebanët, të cilët do të njoftojnë qeverinë e tyre të re në Afganistan, për të mundësuar vazhdimin e evakuimeve nga Kabuli.

“Ne thjesht duhet të flasim me talebanët mbi mënyrën se si ne mund të mundësojmë daljen nga vendi të personave që kanë punuar për Gjermaninë dhe për t’i siguruar ata”, deklaroi Merkel në një konferencë shtypi.