Kryetari i Kuvendit Ilir Meta në deklaratë për median:

“Reforma që duhej të kalonte në pranverë ka rrezik të asfiksohet nga stina e vapës. Përpjekjet për të shpikur fajtor për mosgjetjen e konsensusit duhet të marrë fund. “Edhe mua si Lu mu sos durimi” thotë Meta i cili ka një propozim tjetër: Kryetari i Kuvendit, Kryetari i PD-së, Kryeministri, Ambasadori Lu dhe Vlahutin të mbyllemi këtu në Kuvendin e Shqipërisë. Të kyçemi të pestë në Kuvend të gjejmë zgjidhje ose të mbyllemi përgjithmonë” Shoh rrezikun serioz të dështimit të saj dhe maxhoranca aktuale nuk i ka këto vota, por dhe në rastine miratimit të saj pa konsensusin e opozitës them me bindje të plotë se nëse mosmiratimi është hap prapa, miratimi në mënyrë t♪ diskutueshme mund të hapë një situatë krejt të re.”