Studentët në Gjermani duhet të jenë më të përgatitur për të përballuar të gjitha llojet e krizave dhe katastrofave të mundshme, tha ministrja gjermane e Arsimit Bettina Stark-Watzinger. Stark-Watzinger tha se shkollat ​​duhet të trajtojnë mbrojtjen civile dhe theksoi se qëllimi duhet të jetë “të rrisim elasticitetin tonë”.

“Shoqëria në tërësi duhet të jetë e përgatitur mirë për krizat – duke filluar nga një pandemi, fatkeqësi natyrore apo luftë,” tha ajo.

Ministrja gjermane foli për stërvitjet e mbrojtjes civile të cilat bwhen në shkollave e vendeve të tjera, si në Mbretërinë e Bashkuar, duke thënë se Gjermania gjithashtu mund t’u mësojë studentwve dhe nxwnwsbe të njëjtën gjë. Ajo bëri thirrje gjithashtu për zhvillimin e një marrëdhënieje midis nxënësve të shkollave dhe forcave të armatosura, duke sugjeruar që oficerët ushtarakë të vizitojnë shkollat ​​për të shpjeguar se çfarë “Bundeswehr bën për sigurinë tonë”. Oficerët e të rinjve të Bundeswehr-it aktualisht lejohen të vizitojnë shkollat ​​në Gjermani kur ftohen nga mësuesit ose administratorët e shkollave.

Artikulli paraprakPAS DY JAVËSH RIKTHEHET ORA VERORE, AKREPAT SHKOJNË NJË ORË PARA
Artikulli tjetërPANAIRI I TEKSTILIT NË STAMBOLL, MES 558 STENDAVE EDHE PRODUKTET SHQIPTARE