Vaksinimi në bazë të kalendarit është mbrojtja më e mirë që mund t’I bëjmë fëmijëve 2 – 5 vjeç para sezonit të gripit.

Kështu ëshët shprehur Dhurata Hysa, shefe e departamentit të epidemiologjisë pranë njësisë vendore të kujdesit shëndetësor në Shkodër. Ajo bën të ditur se pjesa më e madhe e fëmiëjev që nuk jan vaksinuar rregullisht nuk I kaën shpëtuar virozave dhe gripit.

Ndërkohë, mjekja epidemiologe bën të ditur se përdorimi I antibiotikëve është gabimi më I madh që bëhet për të rritur imunitetin e fëmijëe të prekur nga gripi.

Gjatë javës së shkuar, më shumë se 350 raste të fëmijëve të prekur nga gripi janë regjistruar në qendrat shëndetësore dhe repartin e pediatrisë në spitalin rajonal të Shkodrës ku pjesa më e madhe e fëmijëve nuk ishin të vaksinuar sipas rendit kalendarik.