Maserati MC20 ( Maserati Corse) është emri i supermakinës i sapo shpallur të markës italiane.

Maserati është duke bërë përpjekje, për të zhvilluar supermakinën, që të jetë në nivelin e makinave që do të pushtojë tregun. Maserati MC20 mësohet se do të jetë makina e fundit e teknologjisë, me një motor 600+ HP që ekzekuton pas McLaren.

MC20 është një model krejt i ri për formacionin Maserati, dhe “MC” në emrin e tij i referohet Maserati Corse — një sinjal që marka së shpejti do të hyjë përsëri në ngjarje garash me një variant të vetëm të makinës.

Maserati ka qenë duke xhiruar një prototip rreth vendlindjes së tij në Modena, Itali, dhe na ka thënë që debutimi i plotë i makinës së re sportive do të ndodhë në maj të vitit 2020. Ne presim që MC20 të dalë në shitje në Evropë deri në fund të vitit 2020.

Marka luksoze italiane ka ndarë fotot e një prototipi të kamufluar, i cili duket se ndan disa komponentë me makinën sportive Alfa Romeo 4C. Fundi i pasëm i prototipit MC20 duket se është dukshëm më i gjerë se 4C, me sa duket për të akomoduar një motor më të madh sesa turbo katër i Alfa-s.

Tani na mbetet vetëm të presim që MC20 të jetë me dy vende dhe të ofrohet fillimisht si një kupe, me një mundësi të konvertueshme më vonë. Nuk mund të lëmë pa përmendur edhe faktin se kompania po punon gjithashtu në një variant të plotë hibrid të motorit të saj V6.

Ky version pritet të ketë një bosht elektrik të përparuar me energji elektrike-dhe kështu lëvizje çift rrotullues-, lëvizje çift rrotullues dhe një prodhim të kombinuar prej më shumë se 700 HP. Maserati me siguri do të duket fantastike.