Kur kan mbetur vetem 2 muaj nga perfundimi i moratoriumit , i cili vijon prej dy vitesh qe nga miratimi ne kuvendin e shqiperise, drejtuesit me te lart te shoqates se gjuetarve veleçiku dega m.madhe kane reaguar ashper ndaj propozimeve te ndryshme qe vine nga ministria e mjedisit dhe drejtoria e pergjithshme e pyejeve.

Gjithesesi duhet pritur fundi i muajit mars qe parlamenti shqiptar te vendos nese do te hapet sezoni i gjuestis per vitin 2016 apo do te shtyhet edhe 5 vite te tjera, per kete problem shqetesues kane reaguar edhe anetaret e shoqates se gjuetareve m.madhe te cilet nese do te shtyhet gjuetia ata do te japin dorheqjen nga shoqata duke mos likujduar asnje likujdim financiar ndaj shtetit .