Në 24 orët e fundit, rreth 28,000 njerëz, përfshirë 4,611 fëmijë, janë evakuuar nga rajonet e rrezikshme të Ukrainës dhe republikat e Donbass dhe janë transportuar në territorin e Federatës Ruse.

Këtë e ka bërë të ditur gjenerali Mikhail Mizintsev duke shtuar se pavarësisht pengesave të krijuara nga Kievi, në 24 orët e fundit, pa pjesëmarrjen e autoriteteve ukrainase, 27,698 persona, përfshirë 4,611 fëmijë, u evakuuan në territorin e Federatës Ruse nga rajonet e rrezikshme të Ukrainës dhe republikat e Donbasit.