Moti i keq me reshje shiu dhe stuhi gjate 24 oreve te fundit ne Qarkun e Shkodres ka krijuar probleme me rrjetin energjitik ne Bashkine Vau Dejes.

Prej me shume se 12 oresh jane rreth 30 mije banore te cilet vuajne mungesen e energjise elektrike, kjo si rezultat I demtimit te shtyllave te tensionit dhe keputjes se telave te furnizimit me energji per banoret. Pikerisht ne kuader te kesaj situate, Bashkia Vau Dejes, ka inspëtkuar nga afer zonen, nderkoeh qe eshte shprehur se situate nuk eshte aspak e mire kur pjesa me e madhe e territorit te kesaj bashkie vuan mungesen e energjise.Nga ana tjeter, Fushaxhia I ka bere apel edhe OSHEE, qe te nderhyje sa me pare per riparimin e linjave te demtuara.Nje pjese territorit te qendres se Vau Dejesit, zona e Vig Mneles, Bushatit dhe Hajmelit, jane ne erresire te plote qe prej ores 23 te se shtunes, nderkohe qe Bashkia Vau Dejes, fton Oshee te marra masat e menjehershme per te siguruar furnizimin me energji elektrike per banorët.