Reshjet e dendura qe kane perfshire gjithe vendin kane krijuar probleme edhe ne rrjetin energjitik.

Ne nje interviste per Star Plus kryeinxhinierja e OSHEE-se Shkoder Frida Dalipi ben te ditur gjendjen aktuale ne Qarkun e Shkodres dhe masat e marra per eliminimin e avarive te mundshme. Dalipi thekson se problemet kryesore hasen ne zonat rurale, por qe grupet e punes nderhyjne menjehere per rregullimin e defekteve Ndersa per sa i perket hidrovoreve Dalipi pohon se jane ne monitorim te vazhdueshem dhe se energjia elektrike sigurohet gjate 24 oreve. Aktualisht ne Qarkun e Shkodres nuk paraqiten probleme per sa I perket furnizimit me energji elektrike ndersa me masat e marra situate pritet te jete nen kontroll edhe ne ditet ne vijim