Ne muajin e trashigimise kulturore, turistet kane shume cka shohin dhe vizitojne ne qytetin e shkodres. Gentian Mema drejtor i Turizmit ne Bashkine Shkoder tha se metropoli verior edhe ne muajin nentor numeron turiste te shumte , teksa citoi destinacionet e preferuara te tyre .

Shkodra, e cila është e pozicionuar në mënyrë strategjike dhe tërheqëse përgjatë lumit Drin dhe në këmbët e Alpeve shqiptare të Veriut, është zhvilluar, duke nisur që nga antikiteti, si një udhëkryq vital për kultura të larmishme.

Katolicizmi, islami dhe krishtërimi ortodoks kanë luajtur të gjithë rol kryesor për të ndërtuar imazhin shumëfaqësh të trashëgimisë kulturore të Shkodrës”.