Guvernatori Gent Sejko deklaroi se inflacioni mbetet sfidë për Bankën e Shqipërisë.

Gjatë fjalës së tij në hapjen e workshop-it të XVI të kërkimeve, Sejko solli një tablo të situatës financiare dhe ekonomike të vendit, duke shtuar se “Objektivi i Bankës së Shqipërisë është stabiliteti financiar”.

“Një vëmendje e veçantë i është kushtuar ndryshimeve klimatike. Muajt në vijim do jenë sfidues për shoqëritë tona dhe vitet në vijim do mund të sjellin ndryshime. Trajtimi i sfidave, siç është inflacioni kërkojnë adresim dhe politika të tjera veprimi për t’u marrë parasysh nga autoritetet. Kushtet janë të vështira, gjithmonë në ndryshim.”, tha Sejko.