“Vonesat e vaksinimit kushtojnë jetë njerëzish dhe janë të dëmshme për ekonominë”- tha Hans Kluge, Drejtori Rajonal i OBSH-së për Evropën.

Drejtori Rajonal i (OBSH) për Evropën Hans Klugge është në favor të mbajtjes së masave kufizuese për të trajtuar virusin koronav për shkak të rritjes së niveleve të infeksionit. Ai gjithashtu kundërshton vaksinimin e detyrueshëm për momentin, por thekson se vonesat në vaksinime kushtojnë jetë njerëzish dhe janë të dëmshme për ekonominë.

“Për shkak të ritmit në rritje të rasteve të koronavirusit, masat kufizuese duhet të mbahen. Maska e detyrueshme duhet të mirëmbahet. Për më tepër, aksesi më i gjerë në restorante ose muze duhet të jetë i disponueshëm vetëm për njerëzit që janë vaksinuar, rikuperuar ose dhënë një test diagnostic”- tha ai në një intervistë që do të botohet e plotë në numrin e nesërm të gazetës financiare Handelsblatt.

Sipas Kluge, shkalla e vaksinimit është ulur ndjeshëm në shumë vende nga 40% në 50%. Kjo është arsyeja pse të gjitha vendet duhet të përpiqen të bindin ata që kundërshtojnë vaksinimin.

“Vonesat e vaksinimit kushtojnë jetë njerëzish dhe janë të dëmshme për ekonominë”- tha Drejtori Rajonal i OBSH-së për Evropën.