Ne realitet prej shume vitesh  eshte vlersuar si nje nga problematikat  e  mbetura  thjeshte  vetem ne kuadrine e premtimeve dhe asnjehere te veprimit konkret per te ndertuar nje landfill , ku do te mund te grumbulloheshin  dhe depozitoheshin mbetjert inerete.

Kjo mungese , shto keto edhe  kazanet  e domosdoshem  per te hedhur mbeturinat dhe mbetjet inerte  nga qytetaret, ka bere qe  tashme qyteti I Koplikut te rrethohet nga  pleherat dhe mbetjet inerte , Kamera e star plus tv  ka  reaklizuar keto pamje, te cilat flasin qartazi  per kete realitet aspak te kendshem per  banoret e qytetit te Koplikut.Jane  pikrisht keto pamje ne pikekryqezimin e rruges selagjes  culaj , lagje e cila  eshte  nje pike turistike  ne brege te liqenit, ketu siper trareve te      vijes  hekurullore  kane lulezuar  grumbujt me plehra dfhe  mbetje inerte. E njejta situate  , madje   do te thonim edhe me deshpruese  eshte  ne perojne e thate, I cili eshte kthyer vertete ne nje pike  depozitimi I pa ligjerueshem I mbetjeve inerte , Kjo situate e cila vertete eshte  alarmante  persa I takon pushtimit  dhe rrethimit nga pleherat te qytetit te Koplikut, kerkohet te nderhyhet sa meshpejt, si meplotesimin e  kazanve  ne  te gjitha  lagjet dhe rrugicat e qytetit, po keshtu edhe nje studim serioz per te ardhmen e depozitimit te  ketyre mbetjeve   dhe pleherave   ne qytetin e Koplikut.