RASTI I DISA DITËVE MË PARË NË POGRADEC,  MUND TË PËRSËRITET NË VELIPOJË.
Askush nuk te pengon ne plazhin e Velipojes te marresh ne vake dhe ti drejtohesh detit, e ku ne mungese te rojeve b regdetare, jeta e cdo pushuesi eshte ne rrezik.

Situate e vetem pak diteve me pare ku dy kusherinj u mbyten ne pogradec mund te perseritet shume lehte edhe ne plazhin e Velipojes. Mungesa e ropjeve bregdetare ne plazhin me te madh te veriut te Shqiperise, krijon pasiguri dhe frike per pushuesit te cilet shprehen se nje sherbim I till duhet te jete pjese e palzhit te Velipojes.
Madje, kjo perforcohet edhe nga te vegjli.
Megjithate, duket se kete vit pushuesit kane qene vete te pergjegjshem pasi edhe prane qendres  shendetesore nuk jane shfaqur raste urgjente.
Disa vite me pare, perkatesisht ne vitin 2008, Komuna e Velipojes do te bente te mundur vendosjen per here te pare te rojeve bregdetare ne kuader te nje projekti pilot me nje shoqate joqeveritare, projekt i cili rezultoi i suksesshem por per mungese te fondeve ai u la ne gjysem. Kjo ka qene tentativa e vetme per nje bregdet me te sigurt ne kete plazh i cili gjate sezonit veror mblet me mijera turiste te cilet cdo vit ndjehen te pasigurit.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/8xC1LxlQHzI?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakADMINISTRATA TË KTHEHET NË PUNË
Artikulli tjetërARSIMI PROFESIONAL OFRON PUNËSIM