Simboli i rihapjes se besimit Islam ne Shqiperi xhami e plumbit Brenda 5 muajsh do te filloje rinkontruksionin e saj te plote.Kete e konfirmon Imami dhe kujdestari i ketij Objekti fetar Mit’hat Myftia i cili nenvizon se pas punes qe perfunduan specialistet e firmes kontraktuese per nentoken e xhamise dhe prurjes se lumejnve puna intensive do te nise se shpejti.

Imami I kesaj xhamia shprehet se kjo ndertese ka nevoje per nje restaurim total pasi edhe numri i turisteve te huaj eshte I madh duke rritur keshtu interesin per historine e ketij objekti fetar. Kujdestari I xhamise mithat myftia vlereson maksimalisht bashkëpunimin e dy qeverive asaj shqiptare dhe turke te cila edhe kjo ka kontribuar deri tani në projektin e sistemit të lumit Kir për të mbrojtur objektin nga përmbytjet me rreth 22 milion lekë të reja.Sic dihet Xhamia e Plumbit është një nga ndërtesat më të vjetra të Shkodrës dhe xhamia më e madhe e Shqipërisë deri në gjysmën e parë të shekullit të XX.

Artikulli paraprakTRAFIK I RËNDUAR NË SHKODËR
Artikulli tjetërRRUGA E HARRUAR E REÇIT, ZONA LARG TURIZMIT