Myftiu i qarkut Shkoder Imam Muhamed Sytari ka bere urimin tradicional per festen e Kurban bajramit.

Duke e cilesesuar si nje dite te shenuar per mbare boten islame Myftiu Sytari ne fjalen e tij nuk la pa permendur denigrimin dhe padrejtesite e ndryshme qe behen neper bote duke  perdorur emrin e fese se shejnte per veprime anti njerzore.Ai u kerkoj besimtareve te paster  te mos bien pre e tundimeve te kohes por te deshmojne fene e tyre.

FESTA E SIVJETSHME PËRKON ME 25 VJETORIN E HAPJES SË BESIMIT

Sofra e Bajramit është simbol që  bashkon dhe  ofron familjet, ndersa  shton respektin dhe  nderin mes  besimtarëve nenvizoi  Sytari.Festa e sivjetshme e Kurban Bajramit perkon me nje date te shenuar sic eshte 25 vjetori I rihapjes se besimit ne shkoder pas viteve te dikatures. Dita e parë e festës së shenuar, është më 24 shtator, ndërsa manifestimet e besimtareve do te fillojne qe ne oret e para te dites me faljen e Namazit ne te gjitha xhamite e  metropolit  verior.