Ndryshe nga disa reparte te tjera ne SpitalinR te Shkodres ku fluksi i pacienteve ne kete periudhe eshte mjaft i larte, ne Pediatri situate paraqitet krejt e qete.

Shefja e ketij reparti Greta Naraci thote se numri aktual i vizitave si ne terapine ditore ashtu edhe per sa ju perket shtrimeve eshte I ulet kryesisht me viroza te stines qe sjellin te vjella apo temperature te larte. Mjekja Naraci keshillon prinderit qe te kene kujdes me higjenen, perdorimin e lengjeve apo antibiotikeve Megjthse aktualisht situata paraqitet e qete mjekja Naraci thote se gjate kesaj periudhe prinderit duhet te mbajne nen kontroll te vazhdueshem femijet dhe nese shohin gjendje te renduar shendetesore, te drejtohen menjehere tek mjeku i familjes e me pas ne qendrat shendetesore.