Ne Xhamine e Parruces u kujtua nata e Kadrit sic cilesohet nata me e mire e te gjithe vitit e cila njekohesisht perkon me ditet e fundit te muajit te Ramazanit. Myftiu i Shkodres Imam Muhamed Sytari ne fjalen e tij u shpreh se pikerisht ne kete nate eshte eshte momenti kur libri i kuranit zbriti nga qielli. Ai uroj qe ky moment I shenuar te sjelle ne te gjitha familjet harmoni dhe ti largoje nga vete-mohimi i fese dhe i degradimit moral.

Teologu Lavdrim Lamja permblodhi historine e kesaj dite duke theksuar se zoti i ka dhuruar kete nate njerzimit e cila eshte me e mire se njemije muaj. Nata e Kadrit për te gjithe besimtarët mysliman është nata më e rëndësishme e vitit.Në ligjëratat e këtij tubimi të begatë u theksua se Nata e Kadrit është më e rëndësishmja e jetës së një muslimani, që kërkon nëpërmjet saj pëlqimin dhe pranimin e Zotit.