VIOLINISTI, KOMPOZITORI DHE DIRIGJENTI SHKODRAN SHUHET NË MOSHËN 81 VJECARE. Ka nderruar jete ne moshen 81 vjecare violinisti, kompozitori dhe dirigjenti Mark Kaftalli.

Shkodra humbi birin e saj por arti humbi nje kollos te muzikes, drejtuesin e orkestres se estrades profesioniste per 30 vite, kompozitorin e mbi 750 kengeve te muzikes qytetare popullore si dhe per femije, mesuesin e violines qe kaloi nder duar breza te tere artistesh shkodrane. Mark Kaftalli per arritjet dhe punen e suksesshme ne fushen e artit eshte dekoruar me urdhrat “Naim Frasheri” i klasit te dyte dhe te pare. Ne vitin 2005 nderohet nga bashkia Shkoder me titullin “Mirenjohja e qytetit” ndersa ne vitin 2012 nderohet me diplomen mirenjohje ne kuadrin e 100 vjetorit te pavaresise. 

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/QUNEbMTYuuI?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakNIS PLOTËSIMI I FORMULARIT A3
Artikulli tjetërSULMOHET AMBASADA SHQIPTARE NË PODGORICË