Largimi nga skema e ndihmes ekonomike i shumë familjeve, ka preke shume familje e sidemos ato te cilat jane ne varferi ekstreme. I tille ka qene fati edhe per komunitetit Rom dhe Egjyptian ne Lezhe qe Largohen nga ndihma e perkrahjes sociale.

 

Banoret thone mes loteve se jane larguar me pa te drejte, ndersa thone se i plotesojnë te gjitha kriteret per te qene pjese e skemes, pasi jetojne ne kushte skandaloze dhe pa asnje të ardhur. 60 %  Ky shqetesim i qytetareve ka prej dy ditesh renden prane zyrave të Sherbimit Social te Bashkise dhe atij shteteror per te kerkuar shpjegime, ka bere qe nje pjese e punonjesve te sherbimit Social ne Bashkine e Lezhes, te dalin ne terren per te verifikuar te gjitha keto familje qe jane hequr nga ndihma ekonomike. 

60 % e familjeve qe trajtoheshin me ndihme ekonomike ne Lezhë jane larguar nga skema, nderkohe qe bashkia Lezhe ka bere me dije se ne vazhdimesi Sherbime Social Shtetetor i ka audituar dosjet e ndihmes ekonomike, çka i hedh poshte pretendimet për abzuime.