TRIBUNË FETARE E MYFTINISË SHKODËR ME STUDIUESIN ALI ILJAZI. Ne aktivitetin e pare ne kuader te muajit te madheruar te Ramazanit Myftinia Shkoder mbajti ne ambientet e Xhamise se Parruces tribunen fetare me dijetarin e shquar te trevave shqip-folese Ali Iljazi. Aktivitetin e pershendeti Myftiu I Shkodres Imam Muhamed Sytari i cili vleresoi pranine e dijetarit te dalluar qe ka studiuar nder vite Kuranin dhe fene Islame ne teresi.

Dijetari dhe doktori nga Gjakova Ali Iljazi u ndal tek devotshmeria I cili eshte mesazhi me I mire I perkushtimit ndersa theksoi efektet positive qe sjell mbajtja e ramazanit ne organizmin e njeriut, e shpjeguar kjo edhe nga ana e studiuesve te huaj. Ali Iljazi I lindur ne gjakove eshte nje shkenctar I njohur I trevave Shqiptare .Ka botuar mbi 80 libra shkencore mbi proceset biokimike dhe bioritem ndersa njihet si nje studiues I mire I librit te Kuranit.