Unioni kombetar i te perndjekurve politike organizoi ne Shkoder nje takim me drejtues te kësaj shoqate ne veri mbi simbolet e shfaqura komuniste dhe bunkerin e ndërtuar nga ministria e brendshme.

Kryetari i ketij unioni paralajmeroi se muajt nëntor dhe dhjetor do te karakterizohen nga nje sere lëvizjesh dhe protestash te cilat do te pershkallezohen ne te gjithe Shqiperine.NdreGjoni e cilesoi e cilesoi te pafalshme pranine e disa figurave ne qeveri dhe qe me pare i kane sherbyer komunizmit dhe jane bashkfajtore per krimet e ndermarra nder vite.Ish të përndjekurit politikë do te ndalin serish në protestë kundër simboleve komuniste por edhe kunder personave te ndryshem qe i kane sherbyer regjimit te cilet jane edhe sot ne poste te larta drejtuese ne qeverine aktuale . Këtë herë, me te vendosur duke mos lene te harrohen sipas tyre vuajtjet dhe viktimat e shumte te asaj kohe.Disa nga ish të përndjekurit kohe me pare janë pritur në takim nga kreu i shtetit duke marrë garancinë dhe mbeshtetjen e këtij të fundit për kauzën e tyre.

Artikulli paraprakTERHTORJA: PRERJA E PYJEVE, NË BAZË TË KONTRATAVE
Artikulli tjetërNË PRAG TË FESTËS SË ZOJËS SË SHKODRËS