Ky është Ndrek Luca, të gjithë e njohin, por autori Luigj Martini e ka risjellë sërish atë me anë të një libri kushtuar këtij emri të madh të teatrit dhe kinematografisë shqiptare.

Shkrimtari dhe dramaturgu i njohur, Fadil Kraja, e përshkruan në këtë formë këtë libër. Ndërkohë vetë autori, është shprehur së kjo është me pakta që mund të behet për këtë emer te madh. Ne promovimin e ketij libri monografik moren pjese figura te njohura te artit dhe letersise ne qytetin e Shkodres, por edhe me gjere, ku nuk munguan as ndarjet e cmimeve.