Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Ardi Veliu ka firmosur ndryshime në strukturën e drejtorive rajonale.

Ndryshimi më i rëndësishëm shihet ai i zgjerimit të kompetencave të komisariateve të rretheve të cilat do hetojë edhe ngjarjet e rënda kriminale si vrasjet, të cilat deri tani bëheshin nga drejtoritë e qarqeve.

Do shkrihen sektorët për drogën, krimin ekonomik dhe trafiqet, të cilat mblidhen në një sektor. Sektori i rendit do ketë në varësi sallën operative, seksionet e rendit dhe rrugoren.

Ndryshim i rëndësishëm është edhe ai për Komisariatet Rrugore të cilët marrin pavarësi. Policia Rrugore do jetë e pavarur nga drejtoritë vendore të policisë.

Komisariatet Rrugore do komandohen direkt nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit.

Ndërkohë, ndryshime ka edhe sa i takon pozicioneve të nëndrejtorëve të policisë në qarqe. Çdo drejtori do ketë një drejtor të përgjithshëm dhe dy nëndrejtorë.

Skema pilot do eksperimentohet fillimisht në Qarkun e Elbasanit.

Artikulli paraprakFLET AVOKATI I IZET HAXHISË: PO PËRGATISIM KËRKESËN PËR RIHAPJEN E DOSJES ‘AZEM HAJDARI’
Artikulli tjetërAKSIDENT I FRIKSHËM NË GREQI, MAUNIA GODET PËR VDEKJE DY SHQIPTARË (VIDEO)