Kryeministri britanik Boris Johnson bëri një riorganizim gjithëpërfshirësh të kabinetit të tij pasi vendosi të zhvendoste ish -sekretarin e shtetit Dominique Raab në postin e ministrit të Drejtësisë dhe e emëroi atë si zëvendëskryeministër. Në të njëjtën kohë, udhëheqësi konservator shkarkoi tre ministra.

Më konkretisht, nga Ministria e Arsimit është Gavin Williamson i cili fajësohet për dështimet në menaxhimin e pandemisë në arsim. Rruga e Williamson u ndoq gjithashtu nga Sekretari i Drejtësisë Robert Buckland dhe Sekretari i Strehimit Robert Genrik. Këto ndryshime në qeveri vijnë vetëm disa javë para Konferencës së Partisë Konservatore.