Libani ka një mëngjes “ndryshe” sot, me qytetarët që zgjohen në dy orare të ndryshme, ndërsa përplasja mes politikanëve dhe autoriteteve fetare përshkallëzohet për vendimin për të mbajtur orën dimërore edhe për një muaj. Kryeministri në detyrë Najib Mikati njoftoi të enjten se ndryshimi i orës së diellit do të bëhet në Liban më 20 prill, në vend të fundjavës së fundit të marsit, siç ka ndodhur zakonisht në vend, ashtu edhe në Evropë.

Edhe pse ai nuk dha një arsye për vendimin e tij, ai u pa nga disa si një përpjekje për të tërhequr myslimanët duke lejuar agjëruesit e Ramazanit të prishin agjërimin e tyre një orë më parë, rreth orës 18:00 në vend të orës 19:00.

Por Kisha Maronite e Libanit, e cila ka ndikim të madh në vend, njoftoi të shtunën se nuk do t’i bindet vendimit të Mikatit. Kisha njoftoi se ndryshimi i orës ditore do të bëhet në agimin e sotëm, pasuar nga organizata, festa dhe shkolla të tjera të krishtera. Ndërkohë, partitë dhe institucionet myslimane mbajnë orën e dimrit.