Kuvendi i Malit te Zi, ka ndryshuar statusin e komunes se tuzit, por ende jo si nje komune e pavarur.

Pikerisht ky ndryshim i statusit te komunes te tuzit, eshte kundershtuar nga deputetet shqiptare ne parlamentin e malit te zi. Deputeti Genci Nimanbegu, eshte shprehur se jane ndryshuar disa elemente, por jo per tu arritur pavaresia e plote dhe shkeputja nga podgorica.Ceshtja e komunes autonome te komunes se Tuzit, eshte nje nga pikat kryesore te debateve te shqiptareve ne malin e zi te cilet kerkojne prej vitesh qe komuna e tuzit te jete e pavarur, dhe jo nen varesine e podgorices