Nga janari I vitit 2024, të gjithë personat me aftësi të kufizuar do të mund të punësohen në institucionet shtetërore. Lajmin e ka bërë të ditur kryetari I shoqatës së personave para dhe tetraplegjik në Shkodër Saimir Ustabeqiri I cili tregon se ligji për punësimin e kësaj kategorie ka qenë I miratuar prej kohësh, por në fillim të vitit të ardhshëm do të gjejë zbatimin e munguar.

Punësimi do të bëhet në bazë të aftësisë që kanë anëtarët e kësaj shoqate.

Vitet e fundit ka patur një rritje të personave me aftësi të kufizuar, ndaj edhe punësimi I tyre është më se I nevojshëm tregon Ustabeqiri.

Pritet që punësimi I personave me aftësi të kufizuar këtë herë të merret seriozisht nga të gjitha institucionet, si një nga format për integrimin dhe mbështetjen e kësaj kategorie.

Artikulli paraprakDITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËVE
Artikulli tjetërPËRKUJTOHET 79-VJETORI I ÇLIRIMIT TË LEZHËS