Estonia ka vendosur të ofrojë transportin publik falas për banorët në pjesën më të madhe të vendit duke nisur nga 1 korriku. Zona e lirë falas do të zhvillohet 24 orë në ditë për gjithë javën.

Ky është vendi i parë që heq të gjitha përfitimet që merr nga lëvizja e njerëzve që përdorin transport publik.

Estonia është një lider botëror në transportim falas që prej 2013 pasi cmimi për autobusët, trenat dhe tramvajat janë hequr në kryeqytetin Talin.

Qëllimi i këtij vendimi është zvogëlimi i ndotjes së ajrit nga tymi i makinave dhe trafiku i rënduar. Njerëzit do të fillojnë të përdorin transport publik dhe të lënë makinat në shtëpi pasi do e kenë më të lirë lëvizjen.

Artikulli paraprakBUSHATI THIRRJE DREJTUESVE NË PUKË: JINI NË LARTËSINË E DUHUR E SHËRBEJINI QYTETARËVE
Artikulli tjetërKRYETARI I KËSHILLIT TË QARKUT TË ABRUZZOS, VIZITË NË SHKODËR