BANORËT HEDHIN POSHTË ALUDIMET, INVESTIMET JANË KRYEFJALË NË KËTË ZONË. Ashtu si edhe ne pjese te tjera te komunes Bushat, edhe ne fshatin Kosmac, banoret evidentojne investimet te cilat jane kryer gjate kater viteve, sa I takon investimeve ne bujqesi, infrastrukture arsim dhe shendetesi.

Investime te medha te cilat, vijne sa I takon bashkepunimit te ngushte me komunitetin por edhe hartimin e projekteve te shumta nga Komuna e Bushatit, investime te cilat jane ne process dhe do te jene pjese e planeve te punes se kandidatit te PD ne Vau Dejes, Zef Hila gjate drejtimit te kesaj bashkie pas zgjedhjeve te 21 Qershorit.