22 Nentori, shenon ditelindjen e poetit, te madh te letrave Shqipe, Ndre Mjeda. Dhe ne kete kuader ashtu sic eshte kthyer ne nje tradite, ne Kukel te Bashkise Vau Dejes nuk do te mungojne aktivitetet.

Kesaj radhe ne vitin e tij te 5-te do te zhvillohet serish takimi letrar me pjesmarrjen e studiuesve nga mbare trevat shqipfolese.Nga ana tjeter, drejtuesi i kesaj qendre shprehet se asnje komb nuk duhet te harroje figurat e tij e aq me pak Ndre Mjeden.Studiues, letrare poete, nga shqiperia, Kosova, Mali i zi, do te jene te gjithe se bashku te shtuenn, ne oren 11:00 ne qendren Muzeore Ndre Mjeda ne Kukel te njesise Administrative ne Bushat per te perkujtuar ditelindjen e poetit te te gjitheve Ndre Mjedes.