Ne prag te conferences se 3-te shkencore nderkombetare “Kërkimi dhe edukimi – sfidat drejt së ardhmes” prane universitetit te shkodres organizatoret e saj kane dhe nje interviste per Star Plus mbi punen qe eshte realizuar nga fakuliteti I shkencave te edukimit, dhe atij shoqeror .

Dekanja Mimoza Priku dhe profesori Gezim dibra e cilesuan nje ngjarje e rëndësishme për Universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, sepse në të paraqitet një punë e mirëfilltë shkencore e studiuesve dhe e kërkuesve të stafeve akademike të disa universiteteve të njohura.Prof. Dr. Adriana Galvani dekanja e ekonomikut ne universitetin e bolonjes shprehet e lumtur per pranine e saj ne Shkoder ndersa e cileson konferencen sfide per kerkimet shkencore.Në këtë konferencë pritet te marrin pjesë studiues nga shumë shtete të botës. Temat kryesore të artikujve përfshijnë fusha studimore të ndryshme, si: albanalogji, art, ekonomi, kulturë, arsim i lartë, TIK (teknologji e informimit dhe e komunikimit), media e komunikim, filologji, sporte, shkenca shoqërore, kërkim shkencor. Ceremonia e hapjes së konferencës do të zhvillohet në Sallën e Konferencave pranë Rektoratit të.