KËTË ZHANËR TË RI E MBËSHTESIN EDHE KLASIKËT E TEATRIT. Nga viti 2007 në qytetin e Shkodrës aplikohet një zhanër i ri i teatrit, i quajtur “Teatri Social”.  Dëshira dhe vullneti i disa të rinjve në qytetin e  Shkodrës, bënë që projektet e tyre të mos mbesnin thjeshtë në letër, por të arrinin qëllimin.Ndërkohë, edhe klasikët e teatrit, megjithë mungesën e profesionalizmit të këtyre të rinjve, e mbështesin këtë mënyrë të të bërit art.

Nismën e këtyre të rinjve, artistët profesionistë të teatrit “Migjeni”, e vlerësojnë si një burim nga ku mund të marrin një kontigjent të mirë talentesh, si një mënyrë të mirë për të kultivuar spektatorin dhe njëkohësisht, përçon mesazhe sociale në mënyrën më të mirë të mundshme.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/3Is5VaAPfmk?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakJA E VËRTETA QË UEFA E PA, POR S’E RESPEKTOI
Artikulli tjetërKRESHNIK KREPI TRAJNERI I RI I “ADËS”?