Një qytet si Shkodra përvec resurseve të medha, aktualisht perballet edhe me nje sere problematikash. Por në vargun e gjere te problemeve te shkodres, nje prej betajave me te cilen perbellen cdo dite shkodren eshte zenia e hapësirave publike. Shpesh here e trajtuar ne media, shpesh here e trumbetuar si nje nga prioritetet e bashkise Shkoder per ti dhene zgjidhje, duke se nje ceshtje e tille nuk do te marre forme asnjehere.

Disa here eshte tentuar ti jepet nje zgjidhje me force, individeve apo bizneseve qe zaptojne keto hapesira per shkodranet, por betaja ka qene e humbur perballe kaosit dhe perditshmerise se krijuar ne rruget e shkodres. Mjafton nje vezhgim ne zonen e rusit, aty ku merr forme edhe vezhgimi I star plus per te kuptuar qe Bashkia Shkoder e ka humbur betejen ne kete zone. Te gjithe jane aty prane trotuareve te pashqetesuar nga askush, biznese informale, objekte te bizneseve qe zene vend pikerisht ne ate vend qe eshte I destinuar per kalimtaret te cilet bashkendajne cdo dite rrugen e tyre, me produketet ushqimore apo industrial qe jane pjese e kesaj zone.

Bashkia, per 2018-en ka parashikuar rindertimin e tregut ne kete zone, I cili shihet si zgjidhje te kesaj situate, megjithate deri kur ky treg te jete I realizuar, shkodranet do te duhet te presin per te pasur te tyret keto hapesira qe sot po I mohohen