VV do të garojë vetëm në dy zona zgjedhore: në Tiranë me drejtuesin e saj, Bojken Abazi dhe në Lezhë me Iliaz Shehu, aktivist i Vetëvendosjes në Shqipëri dhe pedagog.

Vendimi i Vetëvendosjes në Tiranë vjen në një kohë kur në Kosovë ka nisur fushata për zgjedhjet e parakohshme të 14 Shkurtit.