Eurodeputeti Eduard Kukan u shpreh i bindur se Komisioni Europian do të rekomandojë hapjen e negociatave të anëtarësimit për vendin tonë. Por, vendimi përfundimtar merret nga Këshilli i Europës dhe për të bindur këtë këshill, Kukan i këshillon klasës politike shqiptare, që përveç reformave dhe shtetit ligjor, nevojitet edhe uniteti. “Shoh që ka një unitet nga të gjitha partitë politike për të mirëpritur hapjen e negociatave.

Është e domosdoshme që të jeni të gatshëm dhe të tregoni që e meritoni. Unë nuk kam asnjë dyshim që Komisioni do të rekomandojë hapjen e negociatave, por Këshilli e merr vendimin”, u shpreh ai. Deklarata e Kukan u bë në sesionin e dytë të Komitetit Parlamentar të Stabilizim-Asociimit, BE-Shqipëri.