Nënat në të gjithë Hong Kongun po lindin vetëm pasi spitalet publike në vend po ndalojnë partnerët nga sektorët e punës në përpjekje për të kontrolluar shpërthimin e koronavirusit.

Dee Cheung, 34 vjeç, një banore nga Kanada, e lindur në Hong Kong, lindi një vajzë foshnje në ora 6 pasdite të martën, 26 janar. Ajo zbuloi se burri i saj nuk do të lejohej në dhomën e lindjes kur mbërriti në spital, shkruan CNN.

“Ai ishte goxha i bezdisur’’ tha Cheung, duke shtuar se ajo e kuptoi pse ishte marrë vendimi. “Do të ishte mirë nëse ai mund të ishte me mua të më fërkonte shpinën. Por sinqerisht ishte mirë”.

Sandra Marco Colino, 42 vjeç, një spanjolle që ka jetuar në Hong Kong për 10 vjet, lindi me anë të një operacioni të planifikuar në 37 javë, pasi ajo kishte prevajën e placentës, e cila mund të shkaktojë gjakderdhje të rëndë gjatë lindjes.

Për shkak se vajza e saj e vogël ishte vetëm 2.2 kilogram gjatë lindjes, ajo duhej të shkonte në Njësinë e Kujdesit Special në Spitalin Princi i Uellsit. Ndërsa Hong Kongulufton përhapjen e koronavirusit, të gjithë prindërit janë ndaluar nga njësia për të mbrojtur foshnjat më të rrezikuara nga infeksioni, pra Colino dhe burri i saj nuk e takuan vajzën e tyre derisa ajo ishte gjashtë ditëshe.

“Unë u ndjeva nervoz pasi e kalova procedurën vetë, dhe partneri im u shkatërrua ngaqë duhej të humbiste lindjen e vajzës së tij. Ne e kuptuam edhe pse siguria publike vjen e para,” tha ajo. “Kishte një qetësi të egër kudo në ndërtesë të cilën nuk e kisha parë kurrë më parë në një spital publik më parë.”

Colina shtoi se infermierët fotografonin fëmijën e tyre në Njësinë e Kujdesit Special dhe do ua dërgonin burrit të saj çdo ditë.